Mióta szemüveges?

22 éves voltam, amikor először azt éreztem, hogy valami nem stimmel a látásommal, inkább a közeli dolgoknál, olvasásnál vettem észre, hogy kicsit fárasztó.

Mit gondol a szemüvegviselésről?

A szemüveget gyakorlatilag a színpadon kívül mindenhol hordom. Én szeretek szemüveges lenni, szóval szeretem, amikor a szememen van egy gyönyörű keret, ezt egy ékszernek érzem.

Miért fontos Ön szerint a látásvizsgálat?

A rendszeres szűrés alapvető. Ha az ember szeretne látni, ha nem szeretne egy állandó bizonytalanságot és nem szeretné, hogy a szeme éveken belül nagyon megromoljon, akkor ez valóban szükséges. Ezért is tartom a kampányt egy hasznos kezdeményezésnek, hiszen felhívja az emberek figyelmét a szemünk egészségének megőrzésére, és lehetőséget biztosít díjmentes látásvizsgálat kipróbálására.

Mit üzen a fiataloknak?

A fiataloknak azt üzenném, hogy vagány dolog szemüveget hordani, és az egyáltalán nem ciki.

 

 Az éleslátás élmény!

Ellenőriztesse Ön is látását októberben díjmentesen a résztvevő optikákban! Térképes keresőnkért kattintson ide: https://latashonapja.hu/terkepes-kereso/

További érdekes cikkeink

A képernyő használatának hatásai a gyermekek szemére
A képernyő használatának hatásai a gyermekek szemére

Ha gyermekünk órákat tölt digitális eszközökre tapadva, könnyen megerőltetheti a szemét. Ez pedig fejfájás, szemszárazság, homályos vagy kettős látás formájában jelentkezhet, de akár fényérzékenység is előfordulhat.

Biztonsággal az utakon szemüvegben is
Biztonsággal az utakon szemüvegben is

A hűvös, csapadékos őszi napokra nemcsak fűtéssel érdemes készülnünk, szemünket is jó ha felkészítjük a korábbi szürkületre, nyirkos utakra.

Pataki Zita szemüveges története
Pataki Zita szemüveges története

Idén Pataki Zita lett az Október a Látás Hónapja kampány arca, aki maga is szemüveges. Arról kérdeztük, hogyan érinti ez mindennapjait…