A tél közeledtével a vezetés kihívássá válhat szemünk számára. Speciális, vezetéshez kifejlesztett lencsével megbirkózhatunk a nehézségekkel.

Veszélyes helyzetek az utakon

Több olyan tényező is adódhat vezetés során, mely könnyen elvonja a figyelmünket, vagy megnehezíti, hogy minden objektumot időben észleljünk. Vegyük ezeket sorra!

Gyenge fényviszonyok

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor eső, köd, vagy szürkület nehezíti észlelésünket vezetés közben. Bizonytalanabbá válunk és az is előfordulhat, hogy túl későn veszünk észre egy akadályt az úton.

Veszélyes tükröződések

A szembejövő autók fényszórója könnyen elvakítja a vezetőt, kiváltképp, ha nedves az útfelület. A szemünkbe jutó túl sok, koncentrált fény pedig minden más tereptárgy észlelését ellehetetleníti.

Gyakori fókuszváltás

Amikor vezetünk, sok mindenre kell figyelnünk és folyamatosan különböző távolságok között kell váltogatnia a fókuszt szemünknek. Nézzük az utat, a külső és belső tükröket, esetleg még a navigációt is. Mindez gyorsabban elfárasztja szemünket.

A modern optikai megoldás

A ZEISS újítása, a DriveSafe szemüveglencse, melyet kimondottan vezetéshez optimalizáltak, ugyanakkor egésznapos használatra is alkalmas.

A lencse a fenti tényezők mindegyikére megoldást kínál. Jobban láthatunk vele éjszaka és rossz időjárási viszonyok mellett is. Védi szemünket a fényvisszaverődésektől és megkönnyíti a vezetés közben oly jellemző gyors és gyakori fókuszváltást szemünk számára.

Használatával csökkenthető a vizuális terhelés, vezetés közben élesebben láthat és biztonságosan, stresszmentesen érkezhet meg úticéljához.

A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek.

További információért látogasson el a ZEISS weboldalára.

Mondja el véleményét, tegye fel kérdéseit cikkünk alatt a Hozzászólás írása lehetőséggel. Köszönjük!