A Magyar Látszerész Szövetség 2019-ben is megrendezi az Október a Látás Hónapja kampányt, melyben a résztvevő optikák ingyenes látásellenőrzéssel várják az érdeklődőket.

 

Újdonság! Idén nyereményjátékokkal is készülünk! A heti játékok során értékes nyeremények találnak gazdára, illetve a kiemelt optikákban Facebook fotókeret játék is fut október 10-től. A fényképet beküldők között sorsoljuk ki a legértékesebb fődíjakat. Részvétel a Facebook oldalunkon, további részletek itt a weboldalon!

 

Küldetésünk átadni fő üzenetünket: FONTOS A LÁTÁSOM!

Szemünk védelme, egészségének megőrzése, az éleslátás adta biztonság elvitathatatlanul mindennapjaink része kell, hogy legyen. Kampányunkkal ennek fontosságára és az ezekben minket segítő eszközökre kívánjuk ráirányítani a figyelmet. A digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem idén is kiemelt témánk lesz, valamint a progresszív lencsékre is szeretnénk ráirányítani a figyelmet, mint a legmodernebb és legkomplexebb optikai megoldásokra.

Optika keresőNyereményjáték

Mi az a kék fény?

 

A világ megváltozott, egyre több időt töltünk digitális készülékek között. (TV, tabletek, laptopok, okos telefonok). Ez teljesen megváltoztatja vizuális szokásainkat és szemünk terheltségét. A digitális eszközöket használók körében egyre gyakoribb panasz a szemfáradság, a szemirritáció, a fejfájás, a homályos látás, az álmatlanság vagy a vörös szem.
A kutatók évek óta arra figyelmeztetnek, hogy a közvetlen kék fény károsítja a retinát és felelős az időskori makula degeneráció kialakulásáért.

Modern optikai megoldások és a szűrés fontossága

 

Kevesen tudják, hogy az elmúlt években rengeteget fejlődött az optikai piac technikailag, a szemüveget viselők számára kínált megoldásokat tekintve.

A szemüveglencsegyártók kiváló, egyedi lehetőségeket kínálnak mindenki számára, melyek nagyban befolyásolják szemünk védelmét és éleslátáunkat.

A kontaktlencsepiacon is remek innovációkkal találkozhaunk, melyek kényelmesebbek és praktikusabbak elődeiknél. 

Az optikákban felkészült szakemberek várják Önt és családját, ahol korszerű berendezésekkel pontosan meghatározható a korrekció szükségessége. Személyre szabott tanácsokkal látunk el minden kedves érdeklődőt. 

Kék fény szűrős szemüveglencse

Mivel a kék fény ártalmas hatása egy viszonylag új jelenség és különösen a fejlett társadalmakat érinti, így a neves szemüveg-lencsegyártók reagáltak erre a leggyorsabban.
Minden innovatív gyártó kínál olyan szemüveglencsét, ami garantáltan blokkolja a káros kék sugarakat.

Szemüveglencse több problémára

A progresszív szemüveglencséket egyedileg viselőjükre személyre szabva gyártják. Ezek a lencsék egyszerre több problémára nyújtanak megoldást, például a közelre és távolra való éleslátást egyaránt biztosít, így megspórolva a több szemüveg szükségességét.

U

Látásellenőrzés évente

Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. Mindemellett az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaik során, röviden teljesebb életet élhetünk. Egy helyesen elkészített szemüveg vagy kontaktlencse nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvétel, hiszen a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz.

Optika kereső

 

Az Október a Látás Hónapja kampányban résztvevő optikák a következő térképen kereshetők. Írja be irányítószámát a keresősávba, vagy engedélyezze a helymeghatározást és találja meg az Önhöz legközelebb eső optikát, ahol ingyenes látásellenőrzés, szakmai tanácsok és további érdekességek várják!

   Hasznos szakmai cikkek

   A következőkben támogatóink szakmai cikkeit mutatjuk be, melyek mindenki számára hasznos és érdekes információkat tartalmaznak az aktuális optikai megoldásokról, lehetőségekről.

   Támogatóink

   Arany fokozat

   Ezüst fokozat

   Bronz fokozat

   További támogató

   Kapcsolat

   Az Október a Látás Hónapja kampány szervezője:

   Lépjen velünk kapcsolatba!

   1 + 7 =